Private turer................

Bedrifter og private grupper

Alpin skitur

Dette er turen for deg som har noe erfaring med toppturer, men som ønsker å utforske mer hva området har å by på. Vi ønsker at du, på en sikker måte, skal øke muligheten for å nå målene for turen  og få oppleve nydelige nedkjøringer! Vi er fleksible på området, men anbefaler Sunndalsfjella, Romsdalen eller Sunnmøre. Dette er noe av de flotteste fjellene for toppturbestigning i Norge. Her er det mange muligheter, og veilederen gir deg en unik og sikker opplevelse i mektig natur. Vi bruker kun IVBV tindeveiledere på disse turene. Hvor turen går, avgjøres av veileder i forhold til gruppesammensetning, vær- og snøforhold. Turenes lengde og varighet kan justeres i forhold til gruppa. Hvis det er ønskelig med flere dager, finner vi et egnet sted for overnatting og god matservering. Ta kontakt for forespørsel og et spesialtilpasset opplegg som passer deg og ditt turfølge.  

FraNOK 1'500
Bestill nå!

Klatring Innerdalstårnet

Innderdalen og toppen av Innerdalstårnet (1452 moh) Innerdalstårnet er kanskje Norges mest markante fjell og ligger nydelig plassert i kanskje Norges vakreste dal, Innerdalen. Dalen har en sentral plass i Norsk tindehistorie og selve fjellet har flere sagnomsuste klatreruter.  Vi møtes på parkeringsplassen i Nerdalen og fra der går vi sakte opp til Renndølssetra som er rundt en times gange fra parkeringa. Eventuelt kan vi møtes på Renndølssetra eller Innerdalshytta. Fra der setter vi kursen mot Giklingvatnet før vi starter på klatreturen opp mot toppen. Turen er luftig, men du trenger ingen tidligere klatreerfaring. Selve klatringen foregår i utsatt terreng, men kaltringen i seg selv, er av forholdsvis enkel karakter. 

Privat skredkurs

Er du glad i å kjøre i urørt snø, men vet ikke helt hvordan du kan minimalisere risikoen? Bli med på 2-dagers skredkurs! Fjellsentralen er vår stødige samarbeidspartner med flere dyktige veiledere på laget. Kurset går over to dager og er praktisk retta, med skikjøring i terreng som fokus. Målet for kurset er å gi deg innsikt i å kjøre tryggere på ski i bratt snø. Kurset kan kjøres enten heisbasert eller fjellbasert. Snøskred er et fenomen som alle skiløpere som ønsker å ferdes i eller ved bratt snø, må forholde seg til. Et slikt skredkurs vil hjelpe deg å få bedre oversikt over alle faktorer som har betydning for tryggere ferdsel i bratt snø.    Dersom våre fastsatte skredkurs ikke passer, og dere er en gjeng som kunne tenke dere et skredkurs utenom fastsette helger, er det bare å ta kontakt med oss så kan vi i felleskap sette opp ett kurs med datoer som passer. Privat skredkurs settes gjerne opp i midtuke (torsdag og fredag), men kan også kjøres i helgene dersom vi har ledig kapasitet. Ta kontakt med annestine@contrastadventure.no

Stisykling i Oppdal

Opplev et ekte sykkel-eventyr i Oppdal! Har du aldri syklet sti før- eller i allefall aldri i Oppdal?  Det anbefales på det aller varmeste. Til tross for at mange tror dette er en aktivitet som er forbeholdt de som gjerne har en skrue løs, er ikke det tilfelle. Stisykling er en fantastisk aktivitet, som kan tilpasses alle. Eneste kravet er at du må kunne sykle.  Oppdal er et helt fantastisk utgangspunkt for stisykling, i alle vanskelighetsgrader og lengder. Her har vi en rekke stier å velge fra, og vi sørger for å velge en som passer deg og ditt følge, helt perfekt! Har du ikke egen sykkel, er det fint om du oppgir det når du bestiller hos oss, så skal vi ordne med oppsett til deg.  Vi kan ta deg med på en liten prøvetur, eller hjelpe deg med å sette sammen en helg spekket med stier og opplevelser. Hva med å kombinere stisykling med et spa- opphold på Skifer Hotell? Kan du tenke deg noe bedre?? Vi er opptatt av å bruke naturen på riktig måte, uansett hvor vi befinner oss. Vi har derfor fokus på det vi kaller "sti-vett". Dette er noe enhver stisyklist må ha med seg i bagasjen, og handler i korte drag om vikeplikt, hensyn til husdyr og hensyn til den eksisterende stien.   

Sykkeltur over Aursjøveien

Dette er en 2-dagers sykkeltur over den spektakulære Aursjøveien. Veien er kjent for å være tøffere enn Trollstigen, men er perfekt for sykling da det er veldig lite biltrafikk på denne gruslagte veien. En skjult skatt som vi tilrettelegger for deg! Vi starter på Sunndalsøra, og den først dagen starter vi innover Litldalen, og videre helt opp til platået. Vi tar flere stopper underveis, før vi ankommer dagens turmål; Aursjøhytta. Dette er en betjent turisthytte (KNT), og vi overnatter her for natten.  Neste dag starter vi rolig med et relativt flatt område, før vi kommer til veiens bokstavelig talt høydepunkt; Aurstaupet. Herfra sykler vi rolig ned hårnålssvingene, helt ned ti Finnset, og derfra ned til Eikesdalen. Vi avslutter turen med en tur til Mardalsfossen. Vi blir hentet i Eikesdalen, og kjørt tilbake til Sunndalsøra. En nydelig tur i spektakulær natur, fra fjord til fjord - over vidden! Passer for både voksne og barn. Bagasjetransport inkludert.

Turoperatører

6 dagers toppturturnè på toppen av Fjord Norge

Dette er en 6-dagers tur hvor du kan utforske flere områder med flotte turer med fjord utsikt. Vi bor komfortabelt på hotell/lodge underveis på turneen. Vi bruker kun sertifiserte veilere (Fjellsentralen) på disse turene, med lang erfaring og lokal kunnskap om området. Turneen starter i Oppdal. Her tar vi en oppvarmingsdag i Storlidalen, før vi flytter oss over til Sunndalsfjella. De siste dagene bor vi i Åndalsnes, og utforsker Romsdalsalpene. Guiden bestemmer dagens turmål, avhengig av gruppe, vær og snøforhold.  

Alpin skitur

Dette er turen for deg som har noe erfaring med toppturer, men som ønsker å utforske mer hva området har å by på. Vi ønsker at du, på en sikker måte, skal øke muligheten for å nå målene for turen  og få oppleve nydelige nedkjøringer! Vi er fleksible på området, men anbefaler Sunndalsfjella, Romsdalen eller Sunnmøre. Dette er noe av de flotteste fjellene for toppturbestigning i Norge. Her er det mange muligheter, og veilederen gir deg en unik og sikker opplevelse i mektig natur. Vi bruker kun IVBV tindeveiledere på disse turene. Hvor turen går, avgjøres av veileder i forhold til gruppesammensetning, vær- og snøforhold. Turenes lengde og varighet kan justeres i forhold til gruppa. Hvis det er ønskelig med flere dager, finner vi et egnet sted for overnatting og god matservering. Ta kontakt for forespørsel og et spesialtilpasset opplegg som passer deg og ditt turfølge.  

FraNOK 1'500
Bestill nå!

Fottur i Trollheimen

Trollheimen - fjellområdet Trollheimen er en av våre mest kjente turområder i Norge. Området er omgitt av høye fjell i frodig natur, med bekker og vann som bryter opp. Her finner du fjell, stier og hytter lett tilgjengelige. Dette er en 3 - dagerstur som kan utvides med en ekstra dag for eksempel med klatring på  Innerdalstårnet, dersom dere skulle ønske det.  Vi bor på den sjarmrmerende hytta på Kårvatn og på Renndølsetra. Guiden forbereder mat på Kårvatn, mens vertskapet på Renndølsetra vil servere oss utmerket mat under oppholdet vårt der.  Turen er gradert moderat til krevende og innebærer ca. 7-8 timer vandring per dag på fine turstier. 

Fra fjell til fjord- multisport tur

Fra fjell til fjord- multisport tur Hotell- til hytte. Fottur, rafting, sykling, og kultureventyr i “sjelen” av norske fjell- og fjordlandskap.   Norge er et land med sterke kontraster. Det er en verden der den elegante, moderne stilen blandes med flere hundre år gammel design, og uberørt landskap omringes av moderne byer med hjertlige etterkommer av hensynsløse krigere som fortsatt bærer arven av eventyr og harmoni i samspill med naturen. Med fire av UNESCO verdensarvsteder, fem nasjonalparker og flere av verdens høyeste fossefall, er Norges naturlige skjønnhet uovertruffen. Vi begynner vårt eventyr på majestetiske Dovrefjell hvor vi kan oppleve å møte moskus eller ville reinsdyr. Vi fortsetter gjennom dette fjellpartiet, gjennom dype daler, helt til vi treffer fjorden. Vi forflytter oss med sykler, til fotts og rafter langs elven. Vi lar bilen stå så mye vi klarer helt til vi treffer havoverflaten. Kanskje har vi oppdaget hvorfor det norske ordet "eventyr" stammer fra det latiske ordet "adventure"?   Dag 1. Tog Oslo-Dombås. Ankomst Dombås togstasjon. Besøk i Dovre Nasjonalpark før vi fortsetter til Oppdal Dag 2. Fottur Allmanberget Opp, Skifer Hotel Dag 3. Rafting på elva Driva Dag 4. Vi fortsetter til Sunndalsøra, fottur til Åmotan fossefall hvor vi legger inn kulturelle stopp. Ettermiddagstur til Innerdalen, Tredal Hotel  Dag 5. Vi sykler Aursjøveien til Sunndalsøra og videre Aursjøhytta  Dag 6. Vi sykler Aursjøveien fra Aursjøhytta til Eresfjord, Kavli Moen Gård  Dag 7. Fottur over Romsdalseggen, Åndalsnes Dag 8. Fottur Åndalsnes  Dag 9. Avreisedag. Tog fra Åndalsnes til Oslo

Padling rundt Smøla

Det er et fantastisk eventyr å padle rundt en øy, gjennom tusener av små øyer og rev. Denne turen rundt smøla er en vakker tur gjennom et variert landskap. Vi padler gjennom tidevannstrømmer og kan nå bukter og viker som kun er mulig og nå med kajakk.  Smøla består av mer enn 4000 øyer og rev, og har Norges største "lav-lands prerie" med store flate myrområder. Vestsiden av øya har tusenvis av små øyer og holmer. Mot nord strekker Veiholmen seg ut som en pekefinger. I øst ligger lune viker og danner en herlig arkipel. I sør er det en fantastisk panoramautsikt mot Tustna fjellene, mens landskapet på øyene Edøy og Kuli er karakteristisk. Her kan du dra opp en fin ørret i små innskjøer. Løfter du blikket et øyeblikk, kan det godt hende du får øye på en majestetisk havørn som svever over landskapet og lenger utenfor oddene biter storfisken. Dette er en ganske lang tur for de med litt mindre erfaring. Her har vi satt opp turen med opptil fire dager med padling for å gjøre turen behagelig og fleksibel for alle.  Vår basecamp, der vi starter og avslutter turen, er på sjarmerende Smøla Havsturer. Her serverer de deilig kortreiste måltider, og har badstue klar til oss når vi kommer. Vi tilbringer nettene i telt, mens den siste natten skal vi overnatte i et fyr like utenfor Veiholmen. Med telt og mat i kajakken har vi mulighet til å padle så langt vi ønsker hver dag. Den sertifiserte guiden har i tillegg all sikkerhetsutstyr som trengs for gruppen. 

Ski & Sail

Sunnmøre, Romsdalen og Nordmøre har flere av de mest kjente og ettertraktede topper for skibestigning i Norge. Et område som er i verdensklasse innen dette segmentet! Hva er vel da bedre enn å bruke en seilbåt som transportmiddel. Da har man friheten til å velge seg en ny tur etter føre og vær forhold, og bruke kvelden til å seile til ny ”location”. Det sies at også transporten bør være en del av opplevelsen, og det er den her i høyeste grad! Sammenlignet med Lyngen, som er godt kjent som ”ski&seil” område, så er dette området mer kompakt, brattere og villere! Været skifter fort, og det er viktig å ha fleksibilitet i programmet. Vi bruker kun sertifiserte IVBV tindeveiledere, som også er lokalkjent i området. Vi kan da tilby et fleksibelt program, med de beste vær- og førekunnskapene, i tillegg til at de ivaretar sikkerheten. Kanskje vi spiser middag hos en lokal bonde en av dagene også..   Ankomst Du kan enten velge fly, og da er det tre muligheter; Molde, Ålesund eller Kristiansund. Et mer miljøvennlig alternativ er å komme med tog til Åndalsnes. Seilbåten henter dere fra en av disse fire startspunktene. Transport fra flyplass/jernbanestasjon til havna er inkludert. Seilturen til området er en opplevelse i seg selv!   Gruppe størrelse/bo og sove i seilbåten På vår ordinære tur, er det plass til 6 skikjørere. Seilbåten er fullt utstyrt. Båten har tre romslige dobbeltlugarer, to toaletter med dusj, varmt og kaldvann, 220v og 12v over alt i båten, internett tilgang, stor salong med plass til 8 pers. jolle med påhengsmotor, kajakk, dykkerutstyr og redningsvester til alle. Båten er laget i aluminium for maks sikkerhet og komfort. Den er godt isolert og har to forskjellige varmeapparater slik at det alltid er t-skjorte forhold under dekk, og med mulighet for å tørke klær. Det er fullt utstyrt kjøkken, og et lite bibliotek med klatre, ski og oppdagelses litteratur. Generelt kan en si at båten er akkurat som hjemme: Tre soverom, to bad og stue – men det er selvfølgelig litt trangere. Fordelen er at dette ”huset” kan flytte seg på en miljøvennlig måte, og at vi kan seile den opp på en strand siden kjølen kan felles inn i skroget slik at vi bare stikker like dypt som en liten jolle. Alle får være med på seilingen – alt etter eget ønske.   Hva er inkludert? Veileder, seilbåt, havneavgifter, mat (frokost, lunsj og middag), teknisk utstyr, transport. Evt. tillegg: Alkohol, underholdning/aktiviteter utenom programmet, transport til/fra startsted. Vi kan anbefale å legge siste natten til et hotell/rorbu, med høyere komfort, om det er ønskelig.   Utstyr Personlig utstyr må pakkes til et minimum, da det er lite med ekstra plass i båten. Hva du bør ha med: ski bag med ski utstyr, samt en sekk med personlig utstyr og en liten dagstursekk. Komplett utstyrliste vil bli sendt ut minimum 2 uker før avreise.   Ratio veileder/gjest: 6:1 og 12:2 max   Hvem passer dette for?: Erfarne skikjørere og turentusiaster i brukbar fysisk form. Et godt alternativ for den årlige alpeturen! Det viktigste er at gruppen er på relativt samme nivå, da vi har flere hundre alternative turer å velge mellom, for alle ferdighetsnivå.  

Sykkeltur Oppdal - Åndalsnes

Å oppleve ville fjell og natur på kloss hold, gir en helt annen tilnærming enn om vi skulle kjørt dette strekke med bil. Lukter, lyder og vær kjennes på kroppen, og du opplever at omgivelsene rundt deg forandrer seg fra høyfjell med ryper og villrein, før du etterhvert skimter den glitrende fjorden i det fjerne, mens fargene rundt deg gradvis blir sterkere. Å kunne gire ned det voldsomme tempoet vi lever i, og bare eksistere på et sykkelsete, gir en helt enorm indre belønning.  Denne turen er virkelig en opplevelse fra start til mål.  Vi setter oss på sykkelen i Oppdal og fortsetter til fjordkanten i Åndalsnes! Vi sykler fra fjellet og ned til fjorden, deretter videre opp til Aursjøen, og ned til fjorden igjen, før vi avslutter med siste fjellovergang over Vistdalsheia før vi ankommer fjorden igjen, og til slutt Åndalsnes. Turen starter på Oppdal togstasjon, og avsluttes på Åndalsnes togstasjon. Vi anbefaler å ta den populære Raumabanen etter turen! Turen har en total distanse på ca 240 km, hvor vi klatrer over 4000 høydemeter i løpet av turen! Vi kan ta turen på 3 dager, eller flere om det er ønskelig. Vi anbefaler også å legge inn en ekstra dag i Åndalsnes, for å avslutte med en fjelltur - over Romsdalseggen!