+47 95 23 12 40
|
post@contrastadventure.no

Fotturer


 

Contrast Adventure Norway Klatring Innerdalstårnet

Klatring Innerdalstårnet

Innderdalen og toppen av Innerdalstårnet (1452 moh) Innerdalstårnet er kanskje Norges mest markante fjell og ligger nydelig plassert i kanskje Norges vakreste dal, Innerdalen. Dalen har en sentral plass i Norsk tindehistorie og selve fjellet har flere sagnomsuste klatreruter.  Vi møtes på parkeringsplassen i Nerdalen og fra der går vi sakte opp til Renndølssetra som er rundt en times gange fra parkeringa. Eventuelt kan vi møtes på Renndølssetra eller Innerdalshytta. Fra der setter vi kursen mot Giklingvatnet før vi starter på klatreturen opp mot toppen. Turen er luftig, men du trenger ingen tidligere klatreerfaring. Selve klatringen foregår i utsatt terreng, men kaltringen i seg selv, er av forholdsvis enkel karakter. 

Contrast Adventure Norway Fottur i Trollheimen

Fottur i Trollheimen

Trollheimen - fjellområdet Trollheimen er en av våre mest kjente turområder i Norge. Området er omgitt av høye fjell i frodig natur, med bekker og vann som bryter opp. Her finner du fjell, stier og hytter lett tilgjengelige. Dette er en 3 - dagerstur som kan utvides med en ekstra dag for eksempel med klatring på  Innerdalstårnet, dersom dere skulle ønske det.  Vi bor på den sjarmrmerende hytta på Kårvatn og på Renndølsetra. Guiden forbereder mat på Kårvatn, mens vertskapet på Renndølsetra vil servere oss utmerket mat under oppholdet vårt der.  Turen er gradert moderat til krevende og innebærer ca. 7-8 timer vandring per dag på fine turstier.    Dato 2019: 4.-7. august (inkl. Innerdalstårnet) I tillegg blir turen gjennomført på forespørsel. Anbefalt periode: medio juni - medio oktober.  

Contrast Adventure Norway Snøhetta Traverse

Snøhetta Traverse

Opplev et av Norges aller mest kjente og ikoniske fjell. Dette er selve majesteten på Dovrefjell. Den spektakulære traversen mellom Vesttoppen og Stortoppen, går via både Hettpiggen og Midttoppen. Dette er en høyalpin og luftig tur som krever klatring.

Contrast Adventure Norway Trailrunning

Trailrunning

Dette er det ultimate eventyret for deg med erfaring fra fjellet eller løping i terrenget. Trailrunning er en super måte å oppleve omgivelsene på. Vi beveger vi oss raskere i terrenget og får utforsket større områder på kortere tid. Vi holder et jevnt tempo gjennom hele turen. Det er viktig å ta seg tid til å nyte omgivelsene. Vi forflytter oss fra høyfjellet, ned dalen og til fjorden.  Program: Trailrunning fra Dovre National Park til fjorden Rute: Oppdal/Dovre/Sunndal/Innerdalen/Oppdal Vanskelighetsgrad: Moderat/utfordrende Gruppestørrelse: Maks 6 personer per guide Hvordan kommer du deg hit: Tog fra Oslo (ca. 6 timer). Tog fra Trondheim (ca. 2 timer). Vi kan arrangere henting på togstasjonen i Oppdal.  Dato for gjennomføring: Fra juni til oktober. Overnatting: Hytter/hotell Daglig baggasje transport. Inkludert: Transport til/fra utgangspunkt for tur, overnatting, frokost, lunsj (pakkes selv under frokost), deilig middag, sertifisert guide og daglig baggasjetransport. Ikke inkludert: Transport til/fra Oppdal, alkohol

FraNOK 14'600
Contrast Adventure Norway Klatreløypa i Eresfjord

Klatreløypa i Eresfjord

En nydelig klatreløype i Eresfjorden! Dette er en luftig klatretur for alle og enhver, like ved veien. Guiden passer sikkerheten langs den ferdig sikrede klatreruta. Du får en innføring i sikkerhetsbruk og teknikk. Dette er en variant av Via Ferrata, men her får du brukt balanse og klatreteknikk i fjellet på en naturlig, og samtidig sikker måte. Vi kan også legge opp til topptau klatring på rutene ved siden av, i tillegg til at alle får prøve klatreløypa.

Contrast Adventure Norway Fottur i Fjord Norge

Fottur i Fjord Norge

En 5 dager fottur som inkluderer det beste av Trollhiemen, Dovre og Sunndal nasjonalpark. Med foss, fjell og dal, er  denne turen er den ultimate fotturen i Fjord Norge.

Andre Aktiviteter


 

Contrast Adventure Norway Sykkeltur over Aursjøveien

Sykkeltur over Aursjøveien

Dette er en 2-dagers sykkeltur over den spektakulære Aursjøveien. Veien er kjent for å være tøffere enn Trollstigen, men er perfekt for sykling da det er veldig lite biltrafikk på denne gruslagte veien. En skjult skatt som vi tilrettelegger for deg! Vi starter på Sunndalsøra, og den først dagen starter vi innover Litldalen, og videre helt opp til platået. Vi tar flere stopper underveis, før vi ankommer dagens turmål; Aursjøhytta. Dette er en betjent turisthytte (KNT), og vi overnatter her for natten.  Neste dag starter vi rolig med et relativt flatt område, før vi kommer til veiens bokstavelig talt høydepunkt; Aurstaupet. Herfra sykler vi rolig ned hårnålssvingene, helt ned ti Finnset, og derfra ned til Eikesdalen. Vi avslutter turen med en tur til Mardalsfossen. Vi blir hentet i Eikesdalen, og kjørt tilbake til Sunndalsøra. En nydelig tur i spektakulær natur, fra fjord til fjord - over vidden! Passer for både voksne og barn. Bagasjetransport inkludert.

Contrast Adventure Norway Sykkeltur Oppdal - Åndalsnes

Sykkeltur Oppdal - Åndalsnes

Å oppleve ville fjell og natur på kloss hold, gir en helt annen tilnærming enn om vi skulle kjørt dette strekke med bil. Lukter, lyder og vær kjennes på kroppen, og du opplever at omgivelsene rundt deg forandrer seg fra høyfjell med ryper og villrein, før du etterhvert skimter den glitrende fjorden i det fjerne, mens fargene rundt deg gradvis blir sterkere. Å kunne gire ned det voldsomme tempoet vi lever i, og bare eksistere på et sykkelsete, gir en helt enorm indre belønning.  Denne turen er virkelig en opplevelse fra start til mål.  Vi setter oss på sykkelen i Oppdal og fortsetter til fjordkanten i Åndalsnes! Vi sykler fra fjellet og ned til fjorden, deretter videre opp til Aursjøen, og ned til fjorden igjen, før vi avslutter med siste fjellovergang over Vistdalsheia før vi ankommer fjorden igjen, og til slutt Åndalsnes. Turen starter på Oppdal togstasjon, og avsluttes på Åndalsnes togstasjon. Vi anbefaler å ta den populære Raumabanen etter turen! Turen har en total distanse på ca 240 km, hvor vi klatrer over 4000 høydemeter i løpet av turen! Vi kan ta turen på 3 dager, eller flere om det er ønskelig. Vi anbefaler også å legge inn en ekstra dag i Åndalsnes, for å avslutte med en fjelltur - over Romsdalseggen!

Contrast Adventure Norway Padling rundt Smøla

Padling rundt Smøla

Det er et fantastisk eventyr å padle rundt en øy, gjennom tusener av små øyer og rev. Denne turen rundt smøla er en vakker tur gjennom et variert landskap. Vi padler gjennom tidevannstrømmer og kan nå bukter og viker som kun er mulig og nå med kajakk.  Smøla består av mer enn 4000 øyer og rev, og har Norges største "lav-lands prerie" med store flate myrområder. Vestsiden av øya har tusenvis av små øyer og holmer. Mot nord strekker Veiholmen seg ut som en pekefinger. I øst ligger lune viker og danner en herlig arkipel. I sør er det en fantastisk panoramautsikt mot Tustna fjellene, mens landskapet på øyene Edøy og Kuli er karakteristisk. Her kan du dra opp en fin ørret i små innskjøer. Løfter du blikket et øyeblikk, kan det godt hende du får øye på en majestetisk havørn som svever over landskapet og lenger utenfor oddene biter storfisken. Dette er en ganske lang tur for de med litt mindre erfaring. Her har vi satt opp turen med opptil fire dager med padling for å gjøre turen behagelig og fleksibel for alle.  Vår basecamp, der vi starter og avslutter turen, er på sjarmerende Smøla Havsturer. Her serverer de deilig kortreiste måltider, og har badstue klar til oss når vi kommer. Vi tilbringer nettene i telt, mens den siste natten skal vi overnatte i et fyr like utenfor Veiholmen. Med telt og mat i kajakken har vi mulighet til å padle så langt vi ønsker hver dag. Den sertifiserte guiden har i tillegg all sikkerhetsutstyr som trengs for gruppen. 

Contrast Adventure Norway Stisykling i Oppdal

Stisykling i Oppdal

Opplev et ekte sykkel-eventyr i Oppdal! Har du aldri syklet sti før- eller i allefall aldri i Oppdal?  Det anbefales på det aller varmeste. Til tross for at mange tror dette er en aktivitet som er forbeholdt de som gjerne har en skrue løs, er ikke det tilfelle. Stisykling er en fantastisk aktivitet, som kan tilpasses alle. Eneste kravet er at du må kunne sykle.  Oppdal er et helt fantastisk utgangspunkt for stisykling, i alle vanskelighetsgrader og lengder. Her har vi en rekke stier å velge fra, og vi sørger for å velge en som passer deg og ditt følge, helt perfekt! Har du ikke egen sykkel, er det fint om du oppgir det når du bestiller hos oss, så skal vi ordne med oppsett til deg.  Vi kan ta deg med på en liten prøvetur, eller hjelpe deg med å sette sammen en helg spekket med stier og opplevelser. Hva med å kombinere stisykling med et spa- opphold på Skifer Hotell? Kan du tenke deg noe bedre?? Vi er opptatt av å bruke naturen på riktig måte, uansett hvor vi befinner oss. Vi har derfor fokus på det vi kaller "sti-vett". Dette er noe enhver stisyklist må ha med seg i bagasjen, og handler i korte drag om vikeplikt, hensyn til husdyr og hensyn til den eksisterende stien.   

Contrast Adventure Norway Fra fjell til fjord- multisport tur

Fra fjell til fjord- multisport tur

Fra fjell til fjord- multisport tur Hotell- til hytte. Fottur, rafting, sykling, og kultureventyr i “sjelen” av norske fjell- og fjordlandskap.   Norge er et land med sterke kontraster. Det er en verden der den elegante, moderne stilen blandes med flere hundre år gammel design, og uberørt landskap omringes av moderne byer med hjertlige etterkommer av hensynsløse krigere som fortsatt bærer arven av eventyr og harmoni i samspill med naturen. Med fire av UNESCO verdensarvsteder, fem nasjonalparker og flere av verdens høyeste fossefall, er Norges naturlige skjønnhet uovertruffen. Vi begynner vårt eventyr på majestetiske Dovrefjell hvor vi kan oppleve å møte moskus eller ville reinsdyr. Vi fortsetter gjennom dette fjellpartiet, gjennom dype daler, helt til vi treffer fjorden. Vi forflytter oss med sykler, til fotts og rafter langs elven. Vi lar bilen stå så mye vi klarer helt til vi treffer havoverflaten. Kanskje har vi oppdaget hvorfor det norske ordet "eventyr" stammer fra det latiske ordet "adventure"?

Contrast Adventure Norway Yoga og fjell

Yoga og fjell

Det er viktig å unne seg velfortjente avbrekk fra hverdagen og fylle opp energilageret. Å kombinere en fottur i storslått natur med yoga i det fri, og et avslappende opphold på Skifer Hotel med sin spa-avdeling, kan være akkurat det du trenger.   Yogatimer med instruktør, fjellturer med guide, opphold på Skifer Hotel, fantastisk mat og frisk luft i bøtter og spann.     Datoer for arrangement: 24 - 26 mai 2019 13 - 15 september 2019 18 - 20 oktober 2019   Hvordan komme seg hit: Fra Oslo S. eller Gardermoen, er det enkelt å hoppe på toget som tar deg direkte til Oppdal, og tar ca. 5 timer. Vår nærmeste flyplass er Værnes ved Trondheim, rundt 2-timer fra Oppdal. Fra Trondheim går det daglig flere tog direkte til Oppdal.